masterclass

Ontdek de innovatieve wereld van planten!

Enthousiasme over planten begint bij de biologiedocent en daarom willen wij jou ondersteunen in de lessen. We bieden regelmatig een masterclass aan over verschillende onderwerpen zodat je op de hoogte blijft van de ontwikkelingen in de sector van zaden en jonge planten.

Informatie over een nieuwe masterclass vind je op deze pagina of in je mailbox.

Masterclass Beestjes in de k(l)as

29 november 2019
14.30 – 17.00 uur
Dierenpark Amersfoort

Onze masterclass staat deze keer geheel in het teken van beestjes. Dagelijks worden duizenden tuinders en boeren wereldwijd ondersteunt door Koppert Biological Systems om plagen en ziekten in hun gewassen natuurlijk en duurzaam te bestrijden. Daarmee hopen zij een gepassioneerde bijdrage te leveren aan een duurzame maatschappij met voldoende en veilig voedsel voor een sterk groeiende wereldbevolking.

Het idee achter biologische gewasbescherming is heel eenvoudig: zet natuurlijke vijanden zoals roofmijten, sluipwespen en nuttige micro-organismen in tegen schadelijke insecten. Precies zoals het in de natuur ook al gebeurt. Ook bij de bestuiving van planten wordt de natuur ingezet, bijvoorbeeld in de vorm van hommels. Iets dat ook bij veredeling wordt gebruikt.

Tijdens de masterclass worden enkele voorbeelden gegeven van praktische werkvormen over dit onderwerp die toegepast kunnen worden in de klas.

Programma

14.30 – 15.00 uurInloop
15.00 – 15.15 uurWelkom
15.15 – 16.15 uurHulptroepen uit de natuur, Ed Moerman, Koppert Biological Systems
16.15 – 16.30 uurBeestjes in de k(l)as, praktische werkvormen
16.30 – 17.00 uurBorrel

aanmelden

Hebben wij je interesse gewekt en wil je alles weten over welke beestjes je wel en welke niet in de k(l)as wilt hebben zodat je in de toekomst je leerlingen nog meer kunt vertellen? Meld je dan aan voor onze Masterclass door een mail met jouw contactgegevens (naam en school) te sturen naar mariska@plant-kracht.nl.

Nascholingscertificaat

Bij deelname aan de masterclass ontvang je van ons een nascholingscertificaat.