VU Amsterdam – Biologie

Bij biologie onderzoek je alle leven in mensen, dieren en planten, van celniveau tot ecosysteem. Zo kom je als toekomstig biowetenschapper alles te weten over o.a. biodiversiteit, klimaatverandering, genetische modificatie, biochemie, evolutie, ontwikkeling en gedrag van organismen.

Radboud Universiteit – Biologie

As a biologist or medical biologist you will try to solve problems in the fields of genetics, cell biology, neuroscience and cognition, environment, and climate. With this Bachelor’s programme you will learn everything about microbiology, evolution and molecular biology.

Universiteit Amsterdam – Biologie

Wat betekent klimaatverandering voor de planten en dieren in onze omgeving? Welke moleculen gebruiken planten en insecten om met elkaar te communiceren? Kunnen we biotechnologie veilig inzetten voor duurzame voedselproductie? Ben jij geboeid door dit soort vragen?

Universiteit Utrecht – Biologie

Biologie houdt zich bezig met alles wat leeft. Het gedrag van dieren, de werking van onze hersenen, klimaatverandering en gentherapie. Als je op zoek bent naar een studie die meerdere disciplines combineert, (bijvoorbeeld bio, geo, scheikunde) dan is hier biologie studeren de juiste keus.

Universiteit Leiden – Biologie

Biologie is een breed en dynamisch vakgebied. Als bioloog kijk je het ene moment naar DNA en het volgende moment naar ecosystemen. Ook kun je pionieren op nieuwe onderzoeksgebieden zoals biotechnologie, moleculaire genetica of het duurzaam beheer van de aarde.

RUG Groningen – Biologie

Biologie is een vak dat zich bezighoudt met de vraag hoe planten, dieren en mensen in elkaar zitten en functioneren. Wetenschappers kijken meer en meer over hun grenzen heen. Als bioloog werk je steeds vaker samen met andere wetenschappen. Dat levert interessante kennis op.

Wageningen Universiteit – Biotechnologie

Bij biotechnologie leer je om biologische en technische processen te doorgronden en toepasbaar te maken op industrieel niveau. Deze opleiding strekt zich uit van het modificeren van DNA (gentechnologie) tot het werken met bacteriën (microbiologie).

Wageningen Universiteit – Biologie

Van moleculen tot het hele ecosysteem aarde: biologie studeren in Wageningen past bij jou als je een brede belangstelling hebt voor het hoe en waarom van het leven. Je leert het leven begrijpen over de totale breedte van de biologie.

Wageningen Universiteit – Plantenwetenschappen

In deze turbulente tijden staat één ding vast: een mens kan veel missen, maar planten zijn essentieel als bron van zuurstof, voedsel en een aangename leefomgeving. De opleiding Plantenwetenschappen is de enige universitaire Life Sciences bachelor in Nederland waar plantkunde in combinatie met gezondheid, techniek en onderzoek centraal staat.